Arcadis verplaatst hoofdkantoor naar Amsterdam

ARCADIS gaat het internationale hoofdkantoor verplaatsen naar Amsterdam. Met het Philips Pensioenfonds is overeenstemming bereikt over de huur van twee verdiepingen in het Symphony kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas, een hoogwaardige kantorenlocatie in de directe nabijheid van de luchthaven Schiphol. De nieuwe locatie biedt ruimte aan de ruim 40 medewerkers van het hoofdkantoor, inclusief de Raad van Bestuur. De verhuizing staat gepland voor september a.s.

De directie van ARCADIS Nederland die nu nog is gevestigd in Amersfoort, is voornemens te verhuizen naar Arnhem en samen met ondersteunende diensten de vrijgekomen ruimte in de Rijntoren, nabij het centraal station van Arnhem, in gebruik te nemen. Dit biedt de mogelijkheid enkele kleinere kantoren samen te voegen met de grotere kantoren in Nederland, waardoor efficiencyverbetering wordt gerealiseerd. De bezetting van het kantoor in Amersfoort blijft daarbij op het huidige niveau.

Harrie Noy, voorzitter van de Raad van Bestuur, gaf als commentaar: "De verhuizing van ons internationale hoofdkantoor weerspiegelt de verandering van ARCADIS naar een internationale professionele dienstverlener die wereldwijd actief is met 15.000 medewerkers, waarvan 12.000 buiten Nederland. Ons nieuwe hoofdkantoor, op loopafstand van openbaar vervoer en slechts enkele minuten van Schiphol, zal binnen ARCADIS als internationaal ontmoetingspunt gaan fungeren. Dat past uitstekend bij onze strategie om door interne samenwerking synergie te realiseren in het belang van onze klanten. Door terugkeer van de directie van ARCADIS Nederland naar Arnhem blijven de historische banden met deze stad behouden."

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021