Gosewehr van Van Gool Elburg over inval FIOD

Naar nu pas bekend is geworden heeft de FIOD afgelopen februari een inval gedaan bij vastgoedadviseur Van Gool Elburg in Amsterdam. De inval houdt verband met een justitieel onderzoek naar fiscale fraude door een holding van accountantsfirma KPMG inzake de nieuwbouw van het hoofdkantoor.

Het nieuws van de inval stond vandaag in DeTelegraaf. Gosewehr: “Het is allemaal zeer oud nieuws. Het wordt zo ontzettend opgeblazen. Het klopt dat de  FIOD op 7 februari 2014 bij ons op bezoek is geweest. Ze hebben alle fysieke en digitale dossiers inzake de KPMG-nieuwbouw meegenomen. Die zijn later keurig teruggebracht. Ons is verzekerd dat we op geen enkele manier verdacht zijn. Dat kan eigenlijk ook niet. Hoe kunnen wij als makelaarskantoor nu betrokken zijn bij fiscale kwesties bij KPMG? Daarin kunnen wij hen toch niet in adviseren? KPMG heeft toch zelf alle kennis hierover? Dat is de omgekeerde wereld. Wij hebben alleen geadviseerd in het huur- en beleggingscontract.”

De FIOD deed overigens al op meerdere plekken huiszoekingen, ook bij KPMG zelf. Justitie verdenkt de holding van KPMG van belastingontduiking bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Amstelveen. De holding, waar KPMG deeleigenaar van is, zou volgens de krant onder meer valse facturen hebben ingediend. Door deze niet-bestaande kosten in de boeken op te voeren, viel de winst - en daarmee de belasting over de winst - lager uit.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022