AM en Blauwhoed verkopen in vijf maanden woningen in Elzenhagen Amsterdam

Stadsdeelvoorzitter Rob Post en wethouder Kees Diepeveen van Amsterdam-Noord geven vrijdag 5 maart het officiële startsein voor de bouw van 32 eengezinswoningen in de nieuwe woonwijk Elzenhagen in Centrum Amsterdam-Noord (CAN). Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Blauwhoed Eurowoningen zijn er in geslaagd binnen vijf maanden alle woningen te verkopen.

De 32 gezinswoningen van het nieuwbouwplan De Groene Habitat beschikken over een tuin aan het water en over parkeerruimte op eigen terrein. De oppervlakte van de woningen varieert van 135 m2 tot 153 m2. De woningen zijn ontworpen door Mulleners & Mulleners Architecten. De bouw is in handen van BAM Woningbouw. Het project maakt deel uit van de vierde fase van de nieuwe woonwijk Elzenhagen-Noord waar in totaal ruim 600 eengezinswoningen en appartementen zullen verschijnen.

Aansluitend op de start bouw van de 32 woningen starten AM en Blauwhoed Eurowoningen zaterdag 6 maart met de verkoop van de volgende fase van De Groene Habitat. Het aanbod bestaat uit 29 ruime hoek- en rijwoningen met een tuin op het zuidwesten. De prijzen van de woningen lopen uiteen van € 299.000 tot € 339.000 op basis van 48 jaar afgekochte erfpacht. Meer informatie is te vinden op www.degroenehabitat.nl.

Elzenhagen krijgt een gevarieerde bebouwing van gezinswoningen met tuinen en appartementen, omringd door groen en water. De nieuwe wijk ligt op loop- en fietsafstand van scholen, winkels en natuur. Het is een uitgesproken kindvriendelijke buurt door de aanleg van speelplaatsen en speciale, veilige routes naar de scholen. Met de nieuwe Noord/Zuidlijn is het centrum van Amsterdam in 5 minuten te bereiken. Het woningaanbod is afgestemd op starters, jonge gezinnen en senioren.
De architectuur in Elzenhagen is traditioneel en gebaseerd op de bouwstijl van de Zaanstreek met afwisselende gevels in een markante kleurstelling.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021