Nieuwe bewindslieden voor VROM en Financiën

Tineke Huizinga en Eimert van Middelkoop zijn gisteren door de koningin benoemd als nieuwe bewindslieden bij VROM. Tineke Huizinga neemt de beleidsterreinen Ruimte en Milieu over en Eimert van Middelkoop Wonen, Wijken en Integratie. Dat betekent dat de portefeuilles van Jacqueline Cramer en Eberhard van der Laan integraal naar hen doorschuiven. Van Middelkoop houdt daarnaast zijn eigen portefeuille op Defensie. Huizinga laat haar portefeuille achter. Inmiddels is bekend geworden dat Jan Kees de Jager de portefeuille van de minister van Financiën zal overnemen van Wouter Bos.

Tineke Huizinga werd op 22 februari 2007 benoemd tot staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat in het vierde kabinet-Balkenende. Vanaf 2002 was zij lid van de Tweede Kamer. Zij was van 1998 tot 2002 lid van de gemeenteraad van Heerenveen voor de ChristenUnie, tevens fractievoorzitter.

Eimert van Middelkoop werd op 22 februari 2007 benoemd tot minister van Defensie in het vierde kabinet-Balkenende. Sinds 2003 was hij lid van de Eerste Kamer. Van 1989 was hij tot 2002 lid van de Tweede Kamer, eerst voor het GPV en vanaf 2001 voor de ChristenUnie, die ontstaan is uit de samenwerking van het GPV met de Reformatorische Politieke Federatie.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021