Vastgoedadviseurs eensluidend over leegstand op Zuidas

Over de gezondheidstoestand van de kantorenmarkt op de Amsterdamse Zuidas bestaat tussen de gezaghebbende vastgoedadviseurs weinig controverse. Dat blijkt uit een inventarisatie van de reacties op verzoek van Vastgoedjournaal door CB Richard Ellis en Cushman & Wakefield op het gisteren verschenen rapport van Jones Lang LaSalle.

Jones Lang LaSalle (JLL) publiceerde gisteren een eigen onderzoek over de belangrijkste kantorenmarkt van Nederland. De belangrijkste conclusies - zie HIER - waren de vaststelling van een leegstand op de Zuidas van circa 15,5% bij een kantorenvoorraad van 650.000 m2 en een opname van 26.000 m2 aan nieuwe huurders vorig jaar. 

Machiel Wolters, hoofd Research bij CB Richard Ellis, ziet alleen een verschil in de definitie van precies onder de kantorendistrict Zuidas moet worden verstaan. Wolters: "Volgens onze indeling staat er op de Zuidas 793.000 m² kantoorruimte. In dat gebied hebben we een opname van bijna 42.000 m² en een aanbod van 122.000 m² per eind 2009 geregistreerd."

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021