Vastgoedbedrijf Schiphol kampt met €40 mln aan afwaarderingen

De vastgoedtak Business Area Real Estate van luchthaven Schiphol zag haar exploitatieresultaat over 2009 met bijna twee derde dalen als gevolg van de waardedalingen van het eigen vastgoedbezit. De netto omzet uit huren en ontwikkeling bleef over 2009 vrijwel gelijk met € 135 mln maar door de waardedaling van €39 mln en stijging van de bedrijfslasten daalde het exploitatieresultaat van €93 mln in 2008 naar €29 mln in 2009.

Dat blijkt uit de eerste toelichting op de vanochtend bekend gemaakte jaarcijfers van Schiphol Group. De vastgoed Business Area Real Estate ontwikkelt, beheert, exploiteert en belegt in vastgoed op en rond luchthavens in binnen- en buitenland. Het grootste deel van de portefeuille met zowel operationeel als commercieel vastgoed bevindt zich overigens op en rond Amsterdam Airport Schiphol.

De vastgoedtak was over 2009 goed voor 12% van de netto omzet (totaal €1,154 mrd) en 16% van het exploitatieresultaat (€187 mln) van Schiphol Group. Gemiddeld is de waarde van het vastgoed met 5,1% gedaald. De waardedaling wijdt Schiphol aan de ‘wereldwijde financiële en economische crisis.'

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021