Nieuw studentencomplex Zuidas maakt ambities Amsterdam haalbaar

Op 12 maart is met het slaan van de eerste paal voor het studentencomplex Ravel Residence in Zuidas in Amsterdam een start gemaakt van de bouw van 800 studentenwoningen. Het studentencomplex aan de De Boelelaan is momenteel het grootste particuliere initiatief op het gebied van studentenhuisvesting in Amsterdam.

De eerste paal is geslagen door de wethouders Van Poelgeest en Ossel van de gemeente Amsterdam, de heer Van Zandwijk, directeur van Jan Snel Bouw, en de heren Verweij en Mungra, de initiatiefnemers van Ravel Residence.

Johan Verweij, directeur van Verweij Mungra Vastgoed: "Wij zijn zeer blij met de start van de bouw van dit toonaangevende studentencomplex. Het is een beleving om op deze toplocatie te wonen als student. Een locatie waar je kunt wonen, leven, ontspannen, studeren, werken en elkaar ontmoeten. Wij werken aan de realisatie van nieuwe studentenwoningen in Amsterdam onder de naam “Student Experience”. De vraag naar studentenwoningen in Amsterdam is zeer groot, wij hebben al meer dan 400 aanmeldingen binnen."

meer aandacht voor woningbouw

Wethouder Freek Ossel: “De bouw van deze studentenwoningen maakt de doelstelling haalbaar om 9000 studentenwoningen tussen 2010 en 2014 te bouwen”.

De ontwikkelingen in Zuidas gaan door, met meer aandacht voor diversiteit en woningbouw. Het toevoegen van woningen is een belangrijke stap in de ontwikkeling naar een gemengd en levendig stadscentrum. Zuidas is ook voor studenten een toplocatie.

Ravel Residence ligt op loopafstand van de VU, station RAI en station Amsterdam Zuid. Met de fiets ligt de binnenstad binnen handbereik evenals alle voorzieningen die Zuidas biedt. Wethouder Ruimtelijke Ordening, Maarten van Poelgeest, is blij met de bouw van studentenwoningen in Zuidas: “De komst van het studentencomplex zorgt er mede voor dat de Zuidas meer en meer een echte Amsterdamse stadswijk wordt met een gevarieerd aanbod woningen. Bovendien dragen studenten bij aan de levendigheid van het gebied.”

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022