Brinkman vreest voor crisiswet

Voorzitter Elco Brinkman van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland vreest dat 2010 het jaar wordt van doorsukkelen. De oud-minister maakt zich na de val van het kabinet ernstige zorgen over de invoering van de crisis- en herstelwet. „Ik ga ervan uit dat die wet dit jaar van de baan is. Hij lijkt verdwenen achter de politieke horizon", liet Brinkman via zijn woordvoerder weten.

Met de crisiswet had het kabinet procedures voor grote bouw- en infrastructurele projecten willen versnellen, om zo de economische crisis te bestrijden. Vooral de bouwsector had hierdoor een stevige impuls moeten krijgen. De Tweede Kamer stemde afgelopen najaar met de wet in. Onlangs stelde de Eerste Kamer de behandeling van de wet uit.

„Ondanks dit uitstel hoopten wij dat de crisiswet toch zou worden ingevoerd." Bouwend Nederland vreest nu dat de Eerste Kamer de wet tot controversieel onderwerp verklaart. Dat betekent dat de wet er op zijn vroegst onder een volgend kabinet kan komen.

De bouwsector verkeert door de economische crisis en de lange periode van vorst al in moeilijke tijden. Met ook nog eens een politieke crisis erbij, begeeft zich de sector helemaal in zwaar weer. „Dit gaat zeker ten koste van de werkgelegenheid in de bouwsector", aldus de zegsman.

 



Reacties


Laatste nieuws