UPDATE: Corio heeft oorlogskas van €617 mln

Vastgoedfonds Corio heeft voor nieuwe overnames en overige investeringen een oorlogskas van  €617 mln beschikbaar. Dat is meer dan het dubbele dan Corio eind 2008 beschikbaar had. Dat blijkt uit commentaar van de Corio-directie op de persconferentie vanochtend in Amsterdam Hilton waar Vastgoedjournaal bij aanwezig was.

De oorlogskas bestaat uit cash en financieringsfaciliteiten en zal deels worden aangewend voor de overname van een internationale winkelportefeuille van ontwikkelaar Multi waarvoor de onderhandelingen nog in volle gang zijn. Om die reden wil de directie van Corio nog geen uitspraak doen over de ontwikkeling van de huurinkomsten in het nu lopende jaar.

Volgens financieel topman Jan Haars heeft Corio een sterke balans met een leverage van 40,4% met het streven om dit percentage tussen de 35-40% te houden. Vorig jaar haalde Corio bij een aandelenemissie nog bijna €260 mln op ter versterking van het eigen vermogen en het vergroten van de oorlogskas. De helft daarvan is besteed aan de overname van het Italiaanse winkelcentrum Principe Pio van bijna 132 mln. De andere helft is nog over, aldus Haars die dit jaar aftreedt als CFO. Corio zal zoals beloofd aan de aandeelhouders het dividend inclusief een opslag voor de inflatie handhaven (€2,65 per aandeel).

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021