Stadsdeel Osdorp samen met SADC verder in Business Park

Sinds 2003 werken stadsdeel Osdorp en Schiphol Area Development Company N.V. (SADC) samen aan de ontwikkeling van de eerste fase van Business Park Amsterdam Osdorp. Dit hoogwaardige bedrijventerrein ligt strategisch ten opzichte van zowel Schiphol, als de haven en het stadscentrum van Amsterdam.

In de afgelopen twee jaar is 40% van de 18 hectare grond verkocht, Group 4 Securicor en Corning Life Sciences zijn al gevestigd op het bedrijvenpark, en twee logistieke bedrijfsverzamelgebouwen zijn recent opgeleverd. Samen zorgen deze bedrijven voor 260 nieuwe banen. De samenwerking tussen stadsdeel Osdorp en SADC wordt voortgezet in de ontwikkeling van de tweede fase van Business Park Amsterdam Osdorp.

Voor de voortzetting van deze samenwerking wordt een Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij (GEM) opgericht. Met deze GEM participeert de gemeente Amsterdam voor het eerst in een gemeenschappelijke grondexploitatie. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de zeggenschap van beide partijen (50%) en de investeringsverhoudingen (80% SADC en 20% stadsdeel Osdorp). Bovenop de grond die op dit moment in verkoop is wordt met de ontwikkeling van de tweede fase van het terrein nog eens 25 hectare grond uitgegeven, waarschijnlijk vanaf 2013.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021