Sportpark renoveren, aanleggen of herbestemmen?

Braam Grondlogistiek en General Contracting beschikt over een ruime expertise in (grond) werkzaamheden bij het renoveren, nieuw aanleggen en herbestemmen van sportcomplexen. Dat is specifiek werk, waarvan je de spelregels moet kennen en dat meestal in teamverband plaatsvindt. Zo ook in Noordwijk, waar Braam in opdracht van hoofdaannemer VBK vanaf 1 december bepaald niet langs de zijlijn blijft staan.
 
“Het sportpark Duinwetering in Noordwijk gaat helemaal op de schop en wordt herontwikkeld. Nieuwe accomodaties, nieuwe kleedkamers en sporthal, nieuwe velden. Wij gaan daar een belangrijke bijdrage aan leveren,” aldus René Braam, directeur Braam Grondlogistiek & General Contracting. Braam, die met een skybox bij AZ in Alkmaar het sportieve karakter van zijn onderneming onderstreept: “Ik nodig lezers van Vastgoedjournaal graag uit voor een middagje AZ. Verderop in dit artikel kunt u lezen hoe we dat aanpakken.”
 
Duinwetering is een sportcomplex gelegen tussen Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen, het zogeheten Middengebied. Een vaste bespeler van het complex is VV Noordwijk, maar het complex is ook wereldberoemd in heel Nederland omdat het Nederlands Elftal er traint in de aanloop van belangrijke interlands. “En dat complex is hard aan vernieuwing toe,” zegt Braam. “Daarom zijn we op 1 december begonnen met de sloop van een aantal kleedkamers en de aanleg van een bouwweg, om de werkzaamheden te kunnen voorbereiden. Het volledige civiele deel van het werk doen wij in opdracht van VBK, dat de aanbesteding van de gemeente Noordwijk heeft verkregen. Door gezamenlijk op te treden hebben wij in de tenderfase een goede EMVI score binnen gehaald. Dat betekent dat Braam zorg draagt voor alle sloop- en grondwerk, de aanleg van bouwwegen en andere tijdelijke infrastructuur, de rioleringen en het verplaatsen van twee van vijf voetbalvelden op het complex. Voor de aanleg van de grasvelden hebben wij een samenwerking met de natuur- en kunstgrasvelden specialist CSC uit Zeewolde."

 


Verantwoorde recycling


Het sloopwerk betreft, behalve de oude kleedkamers, ook de aanwezige sporthal. “Sloopafval en vrijkomende grondstromen worden door ons uiterst verantwoord gerecycled,” vertelt René Braam. “Onze activiteiten in de grondhandel nemen sowieso hand over hand toe: er is veel behoefte aan zorgvuldige recycling en herverwerking. Nu de bouw­stroom binnen niet al te lange tijd hopelijk weer op gang komt, verwachten wij veel werk in die discipline. Evenals trouwens in General Contracting.”  
 
Braam realiseert in Noordwijk tijdelijke kleedkamers, die later vervangen zullen worden door geheel nieuwe. De overige werkzaamheden die Braam uitvoert in opdracht van VBK betreffen de aanleg van kabels, leidingen, verlichting op en rond het complex, veldverlichting, de drainage van het sportcomplex, de voorbereidingen voor de aanleg van de vijf nieuwe velden (waarvan er twee worden verplaatst en die deels met kunstgras zullen zijn uitgevoerd) en een handbalveld. 


Win een VIP-kaart voor AZ 


Om de sportieve propositie van Braam Braam Grondlogistiek & General Contracting te onderstrepen, geeft René Braam VIP-kaarten weg voor de Braam Skybox in het Almaarse AFAS-stadion! Dat werkt zo: gaat u een sportpark aanleggen, renoveren of herbestemmen? Bent u eigenaar of aannemer en vindt u het zinvol, sportief en kansrijk om vrijblijvend kennis te maken met het team van Braam?
 
Neem dan direct even contact op via info@braamgl.nl. Vermeld uw contactgegevens en voor u het weet ziet u dé kampioenskandidaat voor dit seizoen live in actie! Bellen mag ook: 088-4005300.
 
 
Braam is gevestigd aan Parallelweg 2, 1948 NM Beverwijk.
 
Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022