Voortvluchtige Roger Lips moet de cel in

De Udense vastgoedhandelaar Roger Lips moet terug naar de gevangenis, maar hij is sinds medio december voortvluchtig. De vrees bestaat dat hij in het buitenland zit.

Quote meldde dit als eerste op zijn website.

De rechtbank in Den Bosch publiceerde vandaag een uitspraak waarin is bepaald dat Lips weer achter de tralies moet omdat hij het werk van de curatoren in zijn persoonlijke faillissement frustreert.

Lips werd in september gearresteerd omdat hij niet meewerkte aan de afhandeling van zijn faillissement. Begin oktober werd de vastgoedondernemer vrijgelaten onder de voorwaarde dat hij nu wel volledig meewerkt. De curatoren boden in het faillissementsverslag Lips ook de kans om vrijwillig mee te werken aan de afwikkeling van het bankroet. Dat heeft hij niet gedaan en is nu feitelijk voortvluchtig omdat hij zich niet op bekende vaste woon- en verblijfplaatsen bevindt.

De projectontwikkelaar is de Rabobank, de ABN Amro en SNS Reaal €460 miljoen verschuldigd. Hij kwam door het instorten van de vastgoedmarkt in de problemen. Zijn bedrijven leden grote verliezen. Daardoor was Lips niet in staat zijn schulden af te lossen.

Lees ook:

Hoge Raad heeft geen tijd om te oordelen over faillissement Lips
Roger Lips wint slag van ABN Amro om vennootschap 
ABN Amro bijt zich vast in dossier Roger Lips
Roger Lips in cassatie
SNS PF naar voorzieningenrechter met bod op huurwoningen + UPDATE 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022