Essent concentreert kantoren op vijf plaatsen

Energieleverancier Essent gaat de komende jaren haar kantooractiviteiten concentreren op vijf locaties verspreid over Nederland: Den Bosch, Groningen, Zwolle (IJsseltoren), Roermond en Utrecht. Essent heeft samen met vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff, na het samengaan met RWE, een locatiestudie uitgevoerd.

Deze studie, die een verdere uitwerking is van een eerdere locatiestudie voor Essent, gaat in op belangrijke aandachtsgebieden als @nders werken, CO2 reductie en de 'war for talent'. Uit de studie is gebleken dat de nieuwe organisatie het meest gebaat is bij het flexibel inrichten van vijf vestigingen.

Het nieuwe locatiebeleid levert volgens Essent veel voordelen op. Essent kan in de nieuwe situatie toe met veel minder werkplekken en vierkante meters aan kantoorruimte. Dit, in combinatie met de daling van het aantal reiskilometers, zorgt voor een aanzienlijke daling van de operationele kosten.

DTZ Zadelhoff is adviseur van Essent voor het huisvestigingsbeleid. In dit kader was DTZ Zadelhoff vorig jaar ook betrokken bij de aanhuur van de IJsseltoren in Zwolle.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021