Corporatie Alliantie onderzoekt samenwerking met institutionele vastgoedbeleggers

Woningcorporatie De Alliantie onderzoekt de samenwerkingsmogelijkheden met professionele institutionele vastgoedbeleggers. De bestaande samenwerkingen met ontwikkelaars op grote en of bijzondere locaties blijven intact. De Alliantie verwacht dit jaar 10% meer woningen uit de bestaande woningvoorraad te verkopen.

Dat meldt Alfred van den Bosch, directeur Vastgoed & Ontwikkeling van De Alliantie in het onderzoek van Vastgoedjournaal onder de 15 grootste woningcorporaties. "Voor de nieuwbouw verwachten we dat onze verkoopaantallen in 2010 weer gestaag zullen stijgen ten opzichte van 2009, maar nog aanzienlijk onder de daarvoor liggende jaren blijven", zegt Van den Bosch. De corporatie, de op twee na grootste van Nederland met ruim 63.000 woningen in portefeuille, verkoop de eigen woningen voornamelijk aan zittende huurders of op de vrije markt.

Van den Bosch is kritisch over corporaties die uit het bestel willen treden. Hij zegt hierover: "Daar staan we negatief tegenover. Natuurlijk begrijpen we de frustraties van sommige collega's en lijkt het vreemd dat de combinaties van regels en corporatiebestel belemmerd werkt ten opzichte van de vrije markt. Maar er is ten principale een bestel nodig om de continuïteit van de volkshuisvesting te waarborgen."

Over de financiële positie van De Alliantie: "We handhaven naar verwachting onze financiële positie. De Alliantie blijft daarmee een actieve investerende corporatie maar met een gezonde financiële basis, binnen onze sector getypeerd als A-corporatie. We proberen daarbij onze activiteiten te maximaliseren", aldus Van den Bosch.

Binnenkort in Vastgoedjournaal meer over het onderzoek van Vastgoedjournaal onder de 15 grootste corporaties en hun reacties hierop.

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021