Woningfondsen Direct Wonen en Annexum circa €200 mln groot

Woningverhuurder Direct Wonen zal maximaal 1250 huurwoningen uit de eigen portefeuille in de nieuwe woningfondsen gaan onderbrengen dat in samenwerking met Annexum zal worden gestructureerd. "De hele operatie betreft circa €200 mln aan woningvastgoed dat we in de fondsen willen onderbrengen", zegt Frederik Sinke, directeur van Direct Wonen Vastgoed tegenover Vastgoedjournaal.

Op de vraag of de recent van ING Real Estate aangekochte Apeldoornse woontorens ook voor opname in de komende woningfondsen in aanmerking komen, zegt Sinke: "We kijken nog even welk onroerend goed uit onze portefeuille hiervoor in aanmerking komt. Voor de Apeldoornse appartementen is dat nog niet bekend." Sinke verwacht veel van de samenwerking met Annexum. "Tot nu toe zijn er voor particuliere beleggers geen woningfondsen beschikbaar om erin te beleggen. Daar komt nu verandering in", aldus Sinke.

De bedoeling is dat de komende twee jaar voor de woningcv's circa €60 mln aan kapitaal bij beleggers zal worden opgehaald. Uitgaande van de €200 mln belegd vermogen zal circa €140 mln geleend worden. De aangekochte woningen zullen maximaal €250.000 bedragen. Er zullen participaties worden uitgebracht van €20.000 per stuk. Het verwachte rendement is circa 8% per jaar.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021