Bitcoin blaast vastgoedzeepbel in New York verder op

De virtuele munt bitcoin groeit in populariteit. Het betaalplatform Bitpay overschreed vorige maand de grens van $100 miljoen aan transacties met bitcoins. Bond New York, een Amerikaanse makelaar en vastgoedhandelaar, heeft daarbij Bitcoin een steuntje in de rug gegeven door het gebruik van bitcoins om transacties te vergemakkelijken.

Bond New York is op de eerste plaats actief in de stad New York, waar de vastgoedmarkt booming is. Tijdens het vierde kwartaal werd een recordaantal transacties uitgevoerd, waarbij er sprake was van een stijging met 27% ten opzichte van het jaar voordien. Sommige analisten vrezen dat als gevolg van het gebruik van Bitcoin de prijzen op de New Yorkse vastgoedmarkt in New York verder worden opgestuwd. De woningmarkt is het laatste jaar verder gestegen als gevolg van de groeiende groep Russen en Chinezen die in de Big Apple een stulpje willen kopen.

Volgens Noah Freedman, mede-oprichter van Bond, hebben al een aantal geïnteresseerden zich bij hem gemeld. Een klein tweekamer-appartement van 186 vierkante in de Upper East Side moet 1482,83 bitcoins gaan kosten. 

Met onmiddelijke ingang kunnen nu ook alle diensten van Vastgoedjournaal met bitcoins worden betaald! Daarmee is Vastgoedjournaal het eerste vastgoedvakblad waar betalen met bitcoins mogelijk is. Informeer via mail  info@vastgoedjournaal naar de actuele tarieven, daar de koers van een bitcoin met regelmaat verandert. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022