Bouwfonds REIM: geen concessies aan kwaliteit

Bouwfonds Real Estate Investment Management (REIM) wil geen concessies doen aan de kwaliteit van nieuwe toekomstige aankopen ook al stellen nieuw toetredende beleggers hiervoor veel nieuw kapitaal beschikbaar. Bovendien wil Bouwfonds ook de belangen van huidige beleggers blijven behartigen. Dat stelt Bouwfonds REIM in een reactie op het gisteren aangekondigde reserveringssyteem voor nieuwe beleggers voor het Bouwfonds European Residential Fund.

Caroline van IJken, woordvoerdster van Bouwfonds REIM: "Het blijken voornamelijk Duitse institutionele partijen en grotere particuliere beleggers die grote belangstelling hebben om in ons woningfonds te willen beleggen. Dit fonds is eigenlijk ook bedoeld voor Duitse beleggers vanwege de fiscale KAG-structuur van het fonds. We willen voorzichtig zijn en laten ons niet opjagen omdat het geld ervoor beschikbaar is. De kwaliteit van de nieuwe aankopen dient voorop te staan. Bovendien willen we ook de belangen van de huidige beleggers in het fonds blijven behartigen."

Als reactie op de grote hoeveelheid aan nieuw kapitaal had het fonds al een wachtlijst voor bedragen boven €5 miljoen ingesteld en de pijplijn met acquisities verder uitgebreid. Verschillende beleggingen in hoogwaardig vastgoed zijn recentelijk in Duitsland, Noorwegen en Zweden afgerond en nieuwe acquisities in Duitsland, Frankrijk en Nederland zijn in voorbereiding.

Momenteel heeft het woningfonds een belegd vermogen van €140 mln, verdeeld over 10 beleggingen in diverse woningcomplexen in Europa waaronder zeven complexen in Duitsland en één complex in Zweden, Noorwegen en Frankrijk. In vijf jaar tijd streeft het fonds ernaar om een fondsvermogen van €1-1,5 mrd opgebouwd te hebben. "Als richtlijn voor de verdeling van de woningbeleggingen streven we ernaar om 40% van de beleggingen in Duitsland te hebben, 30% in Frankrijk, 20% in de Benelux en 10% in Scandinavië", aldus Van IJken.

 

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021