Bouwfonds remt toestroom beleggers voor Europees woningfonds af met wachtlijst

Door de grote belangstelling van met name institutionele beleggers heeft het Bouwfonds European Residential Fund per direct een wachtlijst ingesteld. Het fonds kampte met een kritisch liquiditeitenoverschot waarvoor niet direct een bestemming voor kon worden gevonden.

Volgens de beheerder, Bouwfonds Real Estate Investment Management, zag het woningfonds de afgelopen maanden de interesse van institutionele beleggers sterk toenemen, met een totale instroom die de verwachtingen ver overtrof. Het fonds dat vlak voor de economische crisis is opgericht, biedt institutionele beleggers de mogelijkheid te beleggen in woningen met de aantrekkelijke combinatie van een laag risicoprofiel met een stabiel, direct rendement.

Als reactie op de grote hoeveelheid aan nieuw kapitaal had het fonds al een wachtlijst voor bedragen boven €5 miljoen ingesteld en de pijplijn met acquisities verder uitgebreid. Verschillende beleggingen in hoogwaardig vastgoed zijn recentelijk in Duitsland, Noorwegen en Zweden afgerond en nieuwe acquisities in Duitsland, Frankrijk en Nederland zijn in voorbereiding.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021