Gemeente Delft, AM en Staedion tekenen overeenkomst voor ontwikkeling TNO Zuidpolder

Gisteren ondertekenden de wethouders Anne Koning en Dick Rensen, namens het college van B&W Delft en Gerhard Bolk en Willem Krzeszewski namens de ontwikkelingscombinatie Watertuinen van Delft CV (AM en Staedion) de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Watertuinen van Delft.

Het voormalige TNO-terrein wordt getransformeerd tot een groenstedelijk woonmilieu in een parkachtige setting. De ambities voor het gebied in de Delftse TU-wijk zijn groot. Gemeente, AM en Staedion streven naar een geheel nieuw woonmilieu met een eigen identiteit dat ook kenniswerkers moet aantrekken.

De samenwerkingsovereenkomst is de juridische en inhoudelijke basis voor de verdere ontwikkeling van het gebied en een logisch gevolg van het gezamenlijke inzicht dat het terrein zich uitstekend leent voor een volledige transformatie tot woonwijk.

Het gebied ligt achter het hoofdgebouw van TNO en strekt zich uit tot aan de A13, het bedrijventerrein Delftechpark, de Schoemakerstraat en de Professorenbuurt. Het hele terrein meet circa 17 ha. Een groot deel langs de randen bestaat uit groen en water waardoor een groen woonmilieu kan worden gerealiseerd. De centrale ligging, dicht bij het centrum en diverse kennisinstellingen, is uitermate gunstig.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021