Blauwhoed start bouw 80 eengezinswoningen in Berkel en Rodenrijs

Blauwhoed heeft gisteren de bouw gestart van het nieuwbouwproject Eilanden van Berkel, in Berkel en Rodenrijs. Eilanden van Berkel bestaat uit 80 eengezinswoningen. 32 daarvan zijn koopwoningen en werden dit voorjaar binnen twee maanden 100% verkocht. De overige 48 woningen zijn bestemd voor de verhuur. Blauwhoed verkocht deze woningen onlangs aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die ze in het middensegment gaat verhuren. Dankzij de grote belangstelling kan nu zo snel gestart worden met de bouw. Deze wordt gedaan door VORM Bouw.

Eilanden van Berkel bestaat uit 80 eengezinswoningen, verdeeld over vijf schiereilanden aan de Oosterscheldestraat. Het project stond dit voorjaar voor het eerst in grote belangstelling. De 32 eengezinswoningen die toen verkocht werden, waren erg gewild. Volgens Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed, komt dat vanwege de optimale combinatie van een complete woning met een tuin en steiger aan het water, een aansprekende locatie en een goede prijs. 

In november maakte Blauwhoed namens Staalblauw Berkel Grond CV bekend de overige 48 woningen te hebben verkocht aan belegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die ze zal gaan verhuren in het middeldure huursegment. De 48 huurwoningen sluiten naadloos aan op de 32 koopwoningen. Voor deze woningen wordt ook veel interesse verwacht. Door de grote belangstelling voor Eilanden van Berkel kan nu al zo snel gestart worden met de bouw.

Samenwerking

Eilanden van Berkel is een ontwikkeling van Blauwhoed en MN. Beide partijen werken samen in de ontwikkelmaatschappij Staalblauw Berkel Grond CV en realiseerden de afgelopen 10 jaar samen al circa 1.300 koopwoningen in Meerpolder. In 2012 hebben zij hier nog de vierde fase van het bijzondere woondomein Parkwijk opgeleverd, bestaande uit 28 koopwoningen en 72 huurwoningen. De huurwoningen werden gekocht door Bouwinvest en zijn binnen enkele maanden 100% verhuurd.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022