Direct Wonen koopt voor €20 mln van ING RE

Direct Wonen Vastgoed heeft recentelijk een overeenkomst gesloten met ING Dutch Residential Fund, inzake de aankoop van drie woontorens - met daarin 170 huurappartementen - in de Apeldoornse wijk De Mheen. Naar verluidt bedroeg de transactiesom €19,7 mln. De aankoop past in de vorig jaar ingezette strategie om ook in bestaande huurwoningen te investeren. Direct Wonen Vastgoed streeft ernaar om eind dit jaar een portefeuille van circa €200 mln aan woningen te bezitten.

Cushman & Wakefield trad in deze transactie op als adviseur van de koper, Direct Wonen.

Frederik Sinke, commercieel directeur van Direct Wonen Vastgoed tegenover Vastgoedjournaal: "Deze aankoop is tot nu de grootste die wij hebben gedaan in bestaande huurwoningen. Tot voor kort investeerden wij uitsluitend in nieuwbouw. Eind dit jaar hopen we een woningportefeuille van circa €200 mln volbelegd te hebben. Het primaire doel van deze aankoop is dat we de aangekochte woningen waar mogelijk willen gaan uitponden."

Volgens Sinke kon de aankoop goed worden gefinancierd dankzij de sterke financiële positie van Direct Wonen. De aankoop is gefinancierd met behulp van een bank. Een naam wil Sinke nog niet geven. "Maar we doen zaken met alle bekende vastgoedbanken in Nederland zoals ING RE en FGH om onze proposities gefinancierd te krijgen."

De aankoop vormt voor Direct Wonen Vastgoed de start van de tenuitvoerlegging van de aangepaste bedrijfsstrategie. Naast het investeren in nieuwbouwprojecten richt Direct Wonen Vastgoed zich nu tevens op het verwerven van bestaande complexen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021