Culturele hotspot Hoeksche Waard winnaar eerste Mooi Nederland Prijs

Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu heeft vandaag de eerste Mooi Nederland Prijs uitgereikt in Mijnsheerenland. Winnaar van deze publieksprijs van 10.000,- euro is het plan voor een regiopark aan de noordrand van de Hoeksche Waard. Wethouder Annettie van Hemert van Oud-Beijerland nam de prijs namens de vijf Hoeksche gemeenten in ontvangst.

De Mooi Nederland Prijs is een initiatief van minister Cramer en is bedoeld als extra beloning voor het meest inspirerende project om Nederland mooier te maken. Eerder had Cramer namelijk al via de Innovatieregeling Mooi Nederland financiële steun verleend aan 26 projecten. Burgers konden daarna online stemmen om de winnaar van de publieksprijs te bepalen.

In een online nek-aan-nek race bleef de Hoeksche Waard met 2.319 stemmen nipt voor de nummer twee: het plan om de Limburgse Caumerbeek te transformeren tot een natuurlijke en aantrekkelijke waterloop (2.226 stemmen). Het Baarnse ontwerp voor een in het talud van een snelweg geïntegreerd bedrijvenpark eindigde met 1.500 stemmen op de derde plaats.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021