Analisten zien stijging winst Unibail-Rodamco

Vastgoedbeursfonds Unibail-Rodamco zal nabeurs vandaag voor 2009 een terugkerende nettowinst per aandeel van €9,00 bekendmaken. Dat is de gemiddelde verwachting van vier analisten, vooraf geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst.

De nettowinst per aandeel komt daarmee 5,6% hoger uit in vergelijking tot 2008 toen de terugkerende nettowinst per aandeel op EUR8,52 uitkwam, maar blijft iets achter bij de verwachtingen van het vastgoedfonds zelf. Eerder zei Unibail-Rodamco, dat is gespecialiseerd in winkelcentra, voor 2009 een stijging van de terugkerende winst per aandeel van 7% te voorzien.

De aandacht van de beleggers zal maandag met name uitgaan naar de verwachtingen van het vastgoedfonds voor 2010 in relatie tot de huidige moeilijke marktomstandigheden en de details rond de overname van de portfolio van Simon Ivanhoe, een gezamenlijke Europese dochteronderneming van de Simon Property Group en Ivanhoe Cambridge, met zeven winkelcentra in Frankrijk en Polen. Het aandeel sloot vrijdag op €156,25.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021