Dynamis symposium trekt ruim 400 bezoekers

Vorige week vond voor het negende jaar op rij het Dynamis Sprekende Cijfers Symposium plaats op Nyenrode Business Universiteit. Ruim 400 vastgoedprofessionals bezochten het symposium op 4 februari. Naast de uitreiking van het eerste exemplaar van het rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten aan Peter Noordanus, stond de bijeenkomst in het teken van de lessen die we hebben geleerd van de kredietcrisis. Vooraanstaande sprekers als Coen van Oostrom (OVG), Wim Boonstra (Rabobank), Marc Roscam Abbing (CPB), Jeroen Smit (auteur De Prooi) en Annelou de Groot (Dynamis) gaven hun visie op dit thema. De middag werd geleid door Tom Berkhout (Nyenrode).

Wim Boonstra, chef econoom van de Rabobank, stelde dat het hoogtepunt van de crisis voorbij is, maar dat de nasleep ervan nog vele jaren zal doorwerken. In tegenstelling tot de wereldhandel herstelt de vastgoedsector zich minder snel. Oplopende leegstand zal in de komende jaren realiteit blijken, waarbij herontwikkeling uiteindelijk een belangrijke oplossingsrichting is.

Ook Coen van Oostrom onderkent de leegstandproblematiek en het belang van herontwikkeling. De vraag naar nieuwbouw zal volgens Van Oostrom echter blijven bestaan. Duurzaamheid en een binnenstedelijk karakter moeten daarbij volgens Van Oostrom als leidraad dienen. Ook pleitte hij voor meer regels om kwalijke uitwassingen in de vastgoedsector tegen te gaan.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021