VVD Amsterdam pleit voor verruiming splitsingsbeleid

Tijdens de bijeenkomst 'Kafka aan de Amstel' afgelopen week over bouwen en wonen in Amsterdam heeft VVD-kandidaatraadslid Frank van Dalen gepleit voor een verruiming voor particuliere huiseigenaren om woningen te splitsen. Wat de VVD betreft krijgen 20.000 gezinnen extra in Amsterdam versneld de kans een eigen woning te verwerven en krijgen huiseigenaren de kans om te investeren in de kwaliteit van huizen zonder daar dure leningen voor te hoeven afsluiten.

'Splitsingsbeleid is een goed instrument om de woningmarkt deels vlot te trekken en de kwaliteit van woningen in de stad te verbeteren, maar wordt nu volstrekt verkeerd ingezet', aldus van Dalen.

De ambitie om meer inwoners in de stad te helpen aan een koopwoning stagneert op dit moment. Zo is ondermeer de verkoop van corporatiewoningen teruggevallen met maarliefst 38%. Aan de andere kant zal in de loop van dit jaar het quotum om woningen te mogen splitsen voor particulieren op zijn. Het quotum van de woningbouwcorporaties om 28.000 woningen te splitsen krijgen de corporaties bij lange na niet op, terwijl er wel plannen zijn hier nog eens 12.000 woningen aan toe te voegen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021