Nieuwste trends en ontwikkelingen in maatschappelijk vastgoed geboekstaafd

Morgen verschijnt het boek ‘Barometer Maatschappelijk Vastgoed: Onderzoeken en perspectieven op maatschappelijk en financieel rendement.’ Het boek (365 pagina’s) geeft een actueel beeld van onderzoeken, ontwikkelingen en visies op het gebied van maatschappelijk vastgoed en is het resultaat van het lectoraat Maatschappelijk Vastgoed van het Kenniscentrum NoorderRuimte Hanzehogeschool Groningen. 

Aan het boek hebben 48 autoriteiten op dit gebied meegewerkt en omvat onder andere vier thema’s: (1) innovatie met maatschappelijk vastgoed, (2) maatschappelijke opgave en de functie van maatschappelijk vastgoed, (3) (sociale) opgave inzichtelijk met passend vastgoed en (4) mogelijkheden voor (regionale) samenwerking. Een actueel palet aan inzichten van autoriteiten op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Als gevolg van de essentiële kernbegrippen uit alle artikelen is het dan ook aan te bevelen om eerst over fundamentele vragen van de maatschappelijke organisatie na te denken en dan over de rol van vastgoed daarin. 

Duurzame kennisontwikkeling

Voor het zesde achtereenvolgend jaar geeft de Barometer Maatschappelijk Vastgoed een beeld van trends en ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Aan de hand van de vier thema’s waarmee de onderzoekslijnen van het lectoraat Maatschappelijk Vastgoed zijn verbonden, hebben alle auteurs van het boek een bijdrage geleverd in de vorm van een artikel vanuit zijn of haar onderzoekslijn of perspectief. De auteurs zijn verbonden aan diverse lectoraten maatschappelijk vastgoed in Nederland en vormen een peergroup van specialisten. Dit boek is opgebouwd uit vier delen die de vier onderzoeksthema’s van het lectoraat volgen. 

Dit boek is een resultaat van het lectoraat Maatschappelijk Vastgoed van het Kenniscentrum NoorderRuimte Hanzehogeschool Groningen. Het kenniscentrum wil samen met lectoren, docent/onderzoekers, studenten en professionals een bijdrage leveren aan duurzame kennisontwikkeling over gebiedsontwikkeling. Het lectoraat Maatschappelijk Vastgoed doet dat vooral vanuit een bedrijfskundig perspectief door inter-multidisciplinair samen te werken aan uitdagende projecten in de praktijk. Voor overheden en bedrijven biedt dit de mogelijkheid tot het (laten) uitvoeren van toegepast onderzoek.

Het boek (365 p.) is verkrijgbaar via Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen: saskia@noorderruimte.nl De kosten bedragen € 19,90 inclusief verzendkosten. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022