Amsterdam verkocht panden Oud-West voor appel en ei aan corporatie

Woningcorporatie AWV, rechtsvoorganger van Stadgenoot, kon in juli 2006 meer dan tien panden in stadsdeel Oud-West overnemen voor in totaal anderhalf miljoen euro. De vrijemarktwaarde van dit vastgoed lag echter vele miljoenen hoger. De verkopen vielen onder verantwoordelijkheid van stadsdeelvoorzitter Hans Weevers, de beoogd fractievoorzitter van de Amsterdamse PvdA.

Dat meldt het Parool dit weekend. Woningcorporatie AWV, nu opgegaan in Stadgenoot, kon in juli 2006 meer dan tien panden, deels op toplocaties, overnemen voor in totaal anderhalf miljoen euro. De vrijemarktwaarde van dit vastgoed lag echter vele miljoenen hoger.

Ook verkocht het stadsdeel de oude Filmacademie voor zeker acht ton onder de prijs. Het gebouw van tweeduizend vierkante meter aan de Overtoom, Vondelparkzijde,was in 2002 voor een kleine vijf ton gekocht door het stadsdeel en werd vervolgens gekraakt. Oud-West liet het pand voor 770.000 euro verbouwen met subsidie van de gemeente, en verkocht het in 2006 aan de krakers - voor een paar duizend euro meer dan de oorspronkelijke aankoopprijs.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021