De Wolf benoemd tot voorzitter Vastgoedcert

Leijn de Wolf is per 4 november 2013 benoemd tot voorzitter van het Bestuur van de Stichting VastgoedCert, het branchebrede platform dat makelaars en taxateurs in onroerende zaken certificeert en registreert op basis van hun vaktechnische bekwaamheid.  Sinds drie jaar maakt hij al deel uit van het Bestuur en is hij lid van de Commissie Klankbord van de Waarderingskamer. Leijn de Wolf is daarnaast algemeen directeur en mede-eigenaar van Thorbecke, een adviesbureau voor gemeenten en andere publieke organisaties o.a. op het gebied van WOZ-taxaties.

Stichting VastgoedCert is opgericht in 2004, nadat de beschermde titel Makelaar o.g. is komen te vervallen. Alle ruim 6000 geregistreerden bij VastgoedCert voldoen aan hoge vakbekwaamheidseisen op hun specifieke werkgebied. DEKRA Certification BV is de instelling die de certificering voor de VastgoedCert-regiosters uitvoert. VastgoedCert gecertificeerden zijn te herkennen aan de beschermde titel RMT (Registermakelaar-Taxateur voor de woningmarkt), RT (Register-Taxateur voor bedrijfsmatig of agrarische vastgoed) of RDWM (Registerdeskundige Marktanalyse en Modelmatige Waardebepaling) voor modelwaardering.

Naast brancheorganisaties als de NVM, VastgoedPRO en NVR, zijn o.a. ook de Nederlandse Vereniging van Banken en de Waarderingskamer bij VastgoedCert betrokken.



Reacties


Laatste nieuws