The IBUS Company realiseert verkoop in Washington DC

IBUS heeft eind januari 2010 het appartementengebouw 2801 15th Street in Washington, DC verkocht. Het gebouw, met een netto oppervlakte van ongeveer 45.000 sq ft telt 63 huurappartementen. De koper (een lokale professionele partij) heeft een bedrag van USD 4,6 miljoen betaald. De aankoopprijs van het gebouw in
juli 2002, toen het door IBUS werd verworven, bedroeg USD 1,6 miljoen. 

Het verkochte complex maakt onderdeel uit van een grotere portefeuille met meerdere appartementencomplexen in Washington, DC. Van de oorspronkelijke 750 appartementen in de gehele portefeuille resteren na bovengenoemde verkoop nog circa 450 appartementen, verdeeld over vijf appartementencomplexen. IBUS is content dat deze verkoop met een dergelijk resultaat in de huidige marktomstandigheden te hebben kunnen realiseren.

The IBUS Company (www.ibus.nl) is een onafhankelijke, internationale en ondernemende vastgoedmaatschappij. IBUS heeft sinds haar oprichting in 1993 voor meer dan EUR 1,3 miljard aan vastgoedinvesteringen gedaan. Meer dan de helft van de investeringen is in de loop der jaren verkocht. De totale portefeuille van IBUS in de Verenigde Staten bestaat uit 24 beleggingen, waarvan er 14 in de loop der jaren zijn verkocht. Klanten van IBUS zijn (multi) family offices, (onafhankelijke) vermogensbeheerders, vermogende private investeerders en institutionele beleggers.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021