Provast ontwikkelt hoogste woontoren van Amsterdam

Terwijl in politiek Den Haag volop wordt gesoebat over wie verantwoordelijk is voor het realiseren van meer betaalbare woningen, is projectontwikkelaar Provast door de gemeente Amsterdam geselecteerd voor de ontwikkeling van een woon- en hoteltoren van 100 meter hoog.

De ‘Amsteltower’ verrijst pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 vierkante meter. De toren is ontworpen door Powerhouse Company en bestaat uit 7500 vierkante meter hotel en 192 huurwoningen, hoofdzakelijk in het populaire middensegment. Het ontwerp past binnen het vigerende bestemmingsplan. Provast verwacht met dit hoogwaardige mixed-use project aan een grote behoefte te kunnen voldoen.

Projectbureau Oost voert de regie van complexe bouwprojecten in Amsterdam-Oost. “Bij deze tender heeft Provast een ontwerp ingediend dat door zijn slanke toren een verrijking is van de skyline aan de Amstel. Wij hebben veel waardering voor het ontwerp en de wijze waarop invulling is gegeven aan deze complexe ontwikkelopgave”, aldus Igor Roovers van het projectbureau. “De realisatie van deze markante toren is een eerste grote stap in de ontwikkeling van het gebied rondom het Amstelstation.”

Hans de Jong, partner bij Provast vult aan: “Wij zijn trots invulling te kunnen geven aan deze uitdagende opgave. De ‘Amsteltower’ wordt met 100 meter de hoogste woontoren van Amsterdam, met een spectaculair uitzicht over de stad. Amstelstation gaat zich ontwikkelen tot een gewilde woonlocatie op een zeer goed bereikbare plek in de stad. Dit project past uitstekend bij onze visie op duurzame binnenstedelijke gebiedsontwikkeling.” 

Het investeringsvolume van het project bedraagt circa €70 miljoen. Provast gaat nog op zoek naar belegger. De Jong wil niets kwijt over het type hotel dat in de toren komt.  “We zijn momenteel in gesprek met een partij voor het hotel, dus we hopen hier op korte termijn iets over te kunnen melden. Helaas kan ik nog niet concreter zijn op dit moment.”

Voor het ontwerp van de Amsteltower heeft Provast zich laten bijstaan door Powerhouse Company, IMd Raadgevende Ingenieurs, geluidsadviseur Peutz, Ingenieursburo Linssen en BBN adviseurs.



Reacties


Laatste nieuws