Ook zoon Van Veggel trekt zich terug uit het vastgoed: Borghese neemt COD over

De aanhoudende negatieve publiciteit rond Multi-oprichter Hans van Veggel heeft er toe geleid dat ook zijn zoon Bas zich uit het vastgoed heeft teruggetrokken. Hij heeft al zijn aandelen in (her)ontwikkelaar COD verkocht aan Borghese Real Estate. Door deze transactie eindigt de betrokkenheid van directeur/aandeelhouder Bas van Veggel bij COD.

Bas van Veggel over zijn beweegredenen om zich geheel terug te trekken: "COD maakt projecten die ertoe doen, iets toevoegen en bijzonder zijn. Het herontdekken van gebouwen en plekken is onze passie en we doen dat met een jong, kundig en gedreven team. COD werkt al langer samen met Borghese Real Estate en beide partijen hebben de 'klik' tussen onze organisaties als prettig en complementair ervaren. Een verdergaande samenwerking was een logisch gevolg."

 Van Veggel vervolgt: "Daarnaast heeft de ongenuanceerde kritiek en publiciteit rond mijn vader Hans, inzake een fiscale privé-kwestie, niet alleen tot een onevenredig negatieve beeldvorming voor hem geleid, maar leidt in de ‘waan van de dag’ ook tot een sfeer van achterdocht die potentieel schadelijk is voor een succesvolle onderneming als COD en haar mensen.Hoe betreurenswaardig dit ook moge zijn, dit heeft mede tot de beslissing geleid om alle aandelen van COD aan Borghese Real Estate te verkopen en daarmee de continuïteit te garanderen. De energie en creativiteit binnen COD is geweldig en zal garant blijven staan voor mooie projecten met de nieuwe aandeelhouder."

Zoeken naar nieuw kantoor

Enno Otten, directeur Borghese Real Estate: "We zijn blij met het uitbreiden van onze ontwikkelactiviteiten door de aankoop van COD. COD is een sterk merk en het dynamische team is zeer aanvullend op dat van Borghese Real Estate. We gaan door met de lopende projecten en streven naar een verdere ontwikkeling van de organisatie van COD en zullen met COD gevestigd blijven in Amsterdam, wel gaan wij op zoek naar een nieuw kantoor. Gert-Wim Bos is vanaf de oprichting werkzaam bij COD en zal de dagelijkse leiding op zich nemen. De overname van COD past perfect in onze groei-ambitie en geeft ons de mogelijkheid om onze ontwikkel-activiteiten uit te breiden naast Borghese Real Estate, dat gevestigd blijft in Nijkerk."

De in Amsterdam gevestigde (her)ontwikkelingsspecialist COD heeft de afgelopen jaren diverse in het oog springende projecten opgeleverd en heeft momenteel meerdere projecten in ontwikkeling. Het in Amsterdam aan de Vijzelstraat gelegen project Prins&Keizer (foto), de 5 Keizers aan de Keizersgracht, Motel One tegenover de RAI en het Martha Flora/Bronovo Alzheimerhuis te Den Haag zijn enkele voorbeelden. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022