Alle winkels in Amsterdam mogen op zondag open

Alle winkels in Amsterdam mogen vanaf het eind van deze maand op zondag de deuren openen voor het publiek. Daar is een meerderheid in de hoofdstedelijke gemeenteraad het over eens geworden. Alleen de politieke partijen SP en CDA keren zich tegen het plan van PvdA-wethouder Lodewijk Asscher om de regels voor de zondagsopening te versoepelen, zo meldt Het Parool.

Tot enkele maanden geleden gingen de stadsdelen erover of er meer dan twaalf koopzondagen per jaar werden toegestaan. Dat was mogelijk als de stadsdelen kunnen aantonen dat er veel toeristen in de betreffende wijk komen.

Eind september bood minister Maria van der Hoeven van economische zaken de ruimte om het zondagsregime te versoepelen, onder meer door de stadsdelen de beslissingsbevoegdheid over de koopzondagen af te nemen en geheel Amsterdam aan te wijzen als toeristisch gebied.

Daarop stelde Asscher voor dat in de gehele stad de winkels op zondag open kunnen. Naar het zich laat aanzien geeft de gemeenteraad half februari zijn fiat aan het voorstel. 28 februari zou dan de eerste zondag zijn waarop alle winkels de deuren kunnen openen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021