€1,2 mrd beschikbaar voor stedelijke vernieuwing

Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie stelt 1,2 miljard euro beschikbaar aan de 31 grote steden en provincies voor stedelijke vernieuwing. Het geld is onder meer bedoeld voor fysieke ingrepen gericht op het verbeteren van woningen, straten en pleinen in steden.

De grote steden en provincies hebben plannen en afspraken ingediend om in aanmerking te komen voor de subsidie van het investeringsbudget stedelijke vernieuwing (ISV-3). In deze plannen staat aangegeven wat de steden willen bereiken op het gebied van de fysieke stedelijke vernieuwing. Het akkoord van de minister betekent dat hij ca. 850 miljoen euro aan de G31 beschikbaar stelt voor de periode 2010-2014. Voor de provincies stelt Van der Laan 320 miljoen euro beschikbaar voor stedelijke vernieuwing in gemeenten buiten de G31.

In de plannen geven steden aan dat het budget ingezet wordt op de verbetering van buurten en wijken. De steden concentreren het budget voor ISV-3 vaak op aandachtswijken. Verder benutten de steden het ISV-budget deels voor de aanpak van knelpunten op het gebied van geluidsoverlast, bodem- en binnenstedelijke luchtkwaliteit.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021