JLL Nederland: personeelsbestand groeit naar 185

Jones Lang LaSalle Nederland verwacht dat het eigen personeelsbestand in Nederland dit jaar verder zal groeien van nu 170 man naar ongeveer 185 man. Deze groei wordt mogelijk gemaakt door het verwachte lichte herstel op de voor JLL belangrijke transactiemarkten. Ook denkt JLL Nederland de positieve marge van 13% verder te kunnen opkrikken.

Dat zegt Erik Huigen, Chief Operating Officer van Jones Lang LaSalle (JLL) in Nederland, tegenover Vastgoedjournaal. Volgens Huigen verschilde het verloop van de aantallen medewerkers in 2009 nogal per afdeling. "Een aantal afdelingen, waaronder beheer en taxaties groeide, terwijl in de transactieafdelingen het aantal daalde. In totaal liep het aantal fte's vorig jaar terug van ongeveer 200 naar ongeveer 170. In 2010 verwachten wij een groei naar ongeveer 185 fte's. Dit is met name het gevolg van de eerder genoemde investeringen in Corporate Solutions, Public Sector Services, Sustainability en Consulting Services."

De Nederlandse tak van JLL maakt qua omzet ongeveer 6% a 7% uit van de totale EMEA-omzet van JLL uit, een en ander volgens Huigen afhankelijk van de stand van de wisselkoersen en de uitsplitsing van pan-Europese businesslines van JLL. Gisteren meldde JLL dat de EMEA omzet vorig jaar uitkwam op 644 mln dollar (de rapportage valuta). Een jaar eerder was dat nog 871 mln. Een berekening door Vastgoedjournaal wijst uit dat de Nederlandse tak van JLL vorig jaar een omzet draaide van tussen de 39 en 45 mln dollar.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021