Roosendaal en Heijmans willen van bouwrijpe kavels af

Op Bedrijventerrein Borchwerf II CV, eigendom van de gemeente Roosendaal en Heijmans (elk voor 50%), start de verkoop van nieuwe kavels van één tot zes hectare. De kavels liggen direct aan het spoor en zijn verbonden met het naastgelegen emplacement Roosendaal. "Een premium plek", zegt Hans de Bruin van Borchwerf II CV.

Het Bedrijventerrein Borchwerf II ligt tussen Rotterdam en Antwerpen en is goed aangesloten op internationale transportstromen. Voor meerdere van de reeds gevestigde buitenlandse bedrijven dienen de distributiecentra op Bedrijventerrein Borchwerf II als uitvalsbasis naar Europa, het Midden-Oosten, Afrika en delen van Rusland (EMEAR). Er zijn kavels leverbaar tot een grootte van 12 hectare. Naast de kavels voor logistieke bedrijven is er ook een segment met kavels tot anderhalve hectare.

Eerder dit jaar werd het Europese Distributie Centrum van Amerikaans bedrijf “Forever Direct” in gebruik genomen, voor de distributie naar 93 landen. Op dit moment wordt op Bedrijventerrein Borchwerf II volop gebouwd aan het Facilitypoint dat aan de afslag 20 van de A17 ligt en dat vrijwel volledig verhuurd is. De oplevering wordt verwacht rond de jaarwisseling. In totaal is op Bedrijventerrein Borchwerf per direct nog 45 hectare aan bouwrijpe kavels beschikbaar.

Ook zijn er kavels voor de realisatie van kantoorvilla’s langs de A17. De planologische procedures zijn afgerond en voor het verstrekken van de bouwvergunning is de proceduretijd met de helft teruggebracht naar zes weken. Als de vrijstelling in het bestemmingsplan wordt benut, is de maximale bebouwingshoogte 16 meter. Alle bedrijven nemen deel aan het parkmanagement: het beheer van het openbaar gebied en het cameratoezicht op het openbare gebied is centraal geregeld. De kavels op Bedrijventerrein Borchwerf II worden in eigendom verkregen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022