Institutionele beleggers: onjuiste conclusies VBDO over duurzaamheid

De kritiek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) als zouden de grootste Nederlandse vastgoedbeleggers hun stakeholders te weinig informeren over hun duurzame bedrijfsvoering en de CO2-uitstoot van hun panden te weinig terugbrengen, is onterecht. Dat stellen APG, Syntrus Achmea Vastgoed en ING Real Estate tegenover Vastgoedjournaal.

Deze drie genoemde institutionele beleggers en participatiefondsaanbieder Annexum vinden dat zij op diverse terreinen veel doen aan hun duurzame bedrijfsvoering om energie te besparen en om de CO2-uitstoot terug te brengen.

Twee weken eerder maakte de VBDO in samenwerking met Agentschap NL (het voormalige Senternovem) wereldkundig dat vastgoedpartijen als Annexum, APG, ASR Vastgoed Vermogensbeheer, BPF Bouwinvest, Corio, ING RE, NSI, Syntrus Achmea Vastgoed, Unibail-Rodamco en Wereldhave in vergelijking met bedrijven in andere sectoren weinig informatie over hun duurzaamheidsbeleid verstrekken. Vastgoedjournaal heeft aan deze vastgoedpartijen om een reactie hierop gevraagd.

De reacties van APG, Syntrus Achmea Vastgoed, ING Real Estate en Annexum kunt u lezen in het VJ Profs gedeelte.

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021