Bouw lijkt klaar voor grotere rol vrouwen

De bouwsector lijkt klaar te zijn om vrouwen een grotere rol te geven. Dat zegt Helma Born, voorzitter van Bouwnetwerk en directeur van adviesbureau Procap. Volgens Born worden er nu stappen gezet om de sector uitnodigender te maken voor vrouwen terwijl dit vijf jaar geleden nog niet eens bespreekbaar was.

Een bewijs dat de bouwsector open staat voor vrouwen is het boekje `Bouwen op hakken, vrouwen in de bouw` van Bouwnetwerk. In het boekje komen twaalf kopstukken uit de bouw en vastgoedwereld aan het woord over wat zij doen om de bedrijfstak aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Bouwnetwerk is overigens ook een netwerk voor vrouwelijke bouwprofessionals. In het boekje blijkt dat veel kopstukken het aantal vrouwen binnen bouwondernemingen hebben zien toenemen, toen ze meer gingen letten op kwaliteit. Hierdoor kwamen meer vrouwen binnen.

De verhouding man-vrouw is echter nog altijd niet in evenwicht. Born wil dat hier verandering in komt. Ze ziet hiervoor diverse mogelijkheden. Flexibiliteit bieden is daar een van. Vrouwen werken graag flexibele diensten of in deeltijd. Daarnaast moeten bedrijven aantrekkelijk zijn voor vrouwen. De bedrijfscultuur moet zo zijn dat er vrouwen in passen. Gemengde teams werken immers het beste.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021