Brinkman baalt van uitstel Crisis- en Herstelwet

Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland vindt het funest dat de Crisis- en Herstelwet opnieuw vertraging oploopt nu de behandeling van de wet in de Eerste Kamer is uitgesteld tot na 17 maart. Brinkman: "De bouw- en infrasector verkeert in zeer zwaar weer en heeft die wet keihard nodig. Afgelopen jaar zijn er al 45.000 arbeidsplaatsen verloren gegaan. De orderportefeuilles zijn leeg. Procedurele versnelling is zeer gewenst. Onze sector reikt oplossingen aan, het is aan Den Haag om de besluiten te nemen."

De Crisis- en herstelwet zou in eerste instantie op 1 januari 2010 van dit jaar van kracht worden. Door deze nieuwe vertraging is dat op zijn vroegst op 17 maart, ná de gemeenteraadsverkiezingen. De Eerste Kamer vindt dat minister-president Balkenende haar vragen onvoldoende beantwoord heeft, zodat de behandeling van de wet wederom een maand vertraagd wordt.

Door de Crisis- en herstelwet kunnen grotere infrastructurele projecten sneller worden opgepakt. Daardoor levert de wet snel de nodige banen op. Nog meer verwachting had Bouwend Nederland van de ingebrachte mogelijkheid in de wet om ook kleinere projecten in de woningbouw efficiënter van start te kunnen laten gaan. Dat is in het belang van opdrachtgevers, van opdrachtnemers en uiteindelijk in het belang van de economie.

Klik HIER om de lijst met 58 projecten, die in het kader van de Crisis- en herstelwet versneld kunnen worden uitgevoerd, te openen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021