Multi Vastgoed investeert €80 mln in herontwikkeling Eemplein in Amersfoort

De gemeente Amersfoort en ontwikkelaar Multi Vastgoed zijn het eens over een uitbreiding van het stadshart. In 2010 starten de bouwwerkzaamheden voor het Eemplein. Daar verrijzen straks onder meer een bioscoop, 12.500 m2 winkels en horeca, woningen en het Eemhuis van 15.000 m2 waarin poppodium De Kelder, de bibliotheek, Scholen in de Kunst en Archief Eemland zich vestigen.

Volgens Ellen van der Feltz, woordvoerder van Multi Vastgoed bedragen de totale investeringskosten voor Multi en de gemeente Amersfoort samen €130 mln. "Multi zal de herontwikkeling van het Eemplein voor haar rekening nemen, de investeringen hiervoor bedragen circa €80 mln, terwijl de gemeente de realisatie van het Eemhuis geheel voor haar rekening neemt. Die kosten komen op circa €50 mln", aldus Van der Feltz.

Het Eemplein wordt een multifunctioneel centrumgebied waar mensen elkaar ontmoeten, uitgaan, genieten van cultuur, winkelen, maar ook wonen en werken. Er is met Minerva een overeenkomst getekend voor een bioscoop met acht zalen. Daarnaast zullen onder andere Albert Heijn, Media Markt, Xenos en Blokker er nieuwe, grote vestigingen openen.

Uit een Europese aanbesteding van de bouw kwam de bouwcombinatie Dura Vermeer/Wolter&Dros uit de bus. De oplevering staat gepland voor najaar 2012 en de bouw kan waarschijnlijk dit najaar van start gaan. Meer hierover zie HIER.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021