Hausse aan gloednieuwe kantoren in grote steden

Ondanks alle zorgen over de oprukkende kantorenleegstand in Nederland, is er momenteel een hausse aan nieuwe grote kantoren die in de pijplijn zitten, dan wel al gerealiseerd zijn. Vastgoedjournaal telt drie grote kantorenprojecten – waarvan één sloopproject - in minder dan een maand tijd met een totaal metrage van circa 46.500 m2.

Het gaat om nieuwe (hoofd)kantoren voor NautaDutilh in Amsterdam, Dura Vermeer in Rotterdam en TenneT in Arnhem. Eind augustus meldde het PingProperties Corporate Office fund II dat het in samenwerking met BAM Utiliteitsbouw Arnhem en Giesbers Bouw (bouwcombinatie BGB) het nieuwe kantoor Mariëndaal Center of Excellence (MCE) voor Tennet (bijna 22.000 m2) in Arnhem heeft opgeleverd. Dat betrof een sloop met herontwikkeling.

Krap een week later kwam het nieuwe hoofdkantoor (op de foto) van Dura Vermeer (12.000 m2) in kantoor Cornerstone op het kantorenpark van Rotterdam The Hague Airport gereed. Gisteren werd bekend dat voor het internationale advocatenkantoor NautaDutilh door ontwikkelaar G&S Vastgoed een nieuw kantoor van 12.500 m2 op de Amsterdamse Zuidas wordt gebouwd. 



Reacties


Laatste nieuws