Tweede editie Vastgoedcafé Amsterdam drukst bezochte ooit + fotoreportage

Afgelopen vrijdag vond de eerste Vastgoedcafé van het nog jonge jaar plaats in de trendy gelegenheid Vakzuid in Amsterdam. Het was tevens de tweede editie van Vastgoedcafé in Amsterdam en tegelijk ook de meest drukst bezochte. Dat werd al snel duidelijk bij het tellen van de aanhoudende stroom aan aanmeldingen vooraf. Uiteindelijk kwamen zo'n 250 bezoekers op het evenement af in het Olympisch kwartier in Amsterdam, het hoogste aantal tot nu toe in de nog korte historie van het Vastgoedcafé. En dan niet alleen bezoekers uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Zoals de heren Rutgers en Van der Werf van het in Leeuwarden gevestigde bedrijf Woon-Plan die zelfs tot de eerste bezoekers behoorden. Die hebben het zekere voor het onzekere genomen en waren kennelijk op tijd uit Leeuwarden vertrokken. Voor hen is het Vastgoedcafé een belangrijke plaats om goed te netwerken, want dit jaar willen ze scoren met hun hagelnieuwe onderneming Woon-Plan. Spannend is het wel want de vastgoedcrisis is volgens ondernemer Rutgers nog lang niet over. "Pas over zeven jaar verwacht ik dat de prijzen van commercieel vastgoed weer op het oude niveau zal zijn", denkt Rutgers. Met hun net gestarte onderneming mikken ze op een belangrijke maar groeiende niche in de markt, namelijk die van het duurzaam, energie zuinig bouwen van woningen.

Ook bezoeker Theo Throns, technisch directeur van IP2 Bouwmanagement, komt van buiten de regio, namelijk Zoetermeer. Het bedrijf, dat al drie jaar bestaat, heeft volgens Throns een lastig jaar achter de rug maar is hoopvol gestemd over de kansen in dit nieuwe jaar. Throns: "Maar dan moeten de opdrachtgevers wel doen wat ze beloven. Ik heb het vaak genoeg meegemaakt dat we rond waren bij de onderhandelingen, maar dat op het laatste moment de opdracht toch werd teruggetrokken."

Advocate Maaike Cohen van Bosselaar Strengers Advocaten, een middelgroot advocatenkantoor uit Utrecht, kan dat beamen. "We hebben vorig jaar een stuk minder aantal commerciële vastgoedtransacties op ons kantoor te verwerken gehad".

Zeer goed gestemd was architect Christof Schwencke van bureau ForeArchent uit Amsterdam. Schwencke, bekend van zijn ontwerp van de 146 meter hoge KPN-zendmast in het Zuidasgebied (deelgebied Vivaldi), heeft kort geleden een nieuwe belangrijke opdracht in hetzelfde gebied in de wacht gesleept. "Dit dankzij het doorgaan van het dokmodel waarbij de snelweg A10 en de rails voor een deel onder de grond worden gebracht", zegt Schwencke die refereert aan het groene licht die het Rijk en de gemeente Amsterdam kort geleden hiervoor hebben gegeven.

Klik op de link voor het foto overzicht

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021