Burgfonds wil Belle van Zuylen in andere gemeente

Ontwikkelaar Burgfonds wil van geen opgeven weten. Nadat het eerste plan om de ruim 260 meter hoge megatoren Belle van Zuylen in Leidsche Rijn te realiseren, is afgeschoten omdat de gemeente Utrecht het project te riskant vindt, wil Burgfonds het plan bij een andere gemeente indienen.

Dat zegt Roger Lips, eigenaar van Burgfonds, vandaag in het FD. "Het blijft een prachtig concept, waarvan ik honderd procent zeker ben dat het elders kan worden gerealiseerd. We gaan graag met een andere gemeente in gesprek voor een Belle 2. Wij nemen het risico van de realisatie en het vinden van gebruikers, de gemeente moet grond beschikbaar stellen en zorgen dat het past in haar bestemmingsplan", zegt Lips in de krant.

Volgens Lips heeft Burgfonds miljoenen aan voorbereidingskosten moeten afboeken door het afblazen van de eerste plannen. Lips: "We zijn hier drie jaar mee bezig geweest, maar de gemeente Utrecht wil niet meer verder. Zij vindt het project te riskant, gezien de economische crisis. Wij willen graag verder, maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen."

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021