Heijmans en Vlaardingen sluiten Het akkoord van Ruytenburch

De gemeente Vlaardingen en Heijmans hebben vandaag Het akkoord van Ruytenburch gesloten. Dit akkoord bezegelt de gezamenlijke ambities van de gemeente en de gebiedsontwikkelaar en de koopovereenkomst voor het gebied De Buitenplaats Van Ruytenburch, dat voorheen bekend stond als Buizengat-Oost. Eerder dit jaar sloten de gemeente Vlaardingen en Heijmans al een intentieovereenkomst voor deze locatie. Als symbolische handeling voor het sluiten van de overeenkomst werden stadslandbouwgroenten geoogst.

Na de intentieovereenkomst hebben beide partijen hard gewerkt aan het scherp krijgen van de gezamenlijke ambities. In Het akkoord Van Ruytenburch hebben de partners vastgelegd dat ze van De Buitenplaats Van Ruytenburch een woonomgeving willen maken die een aanvulling is op wat er nu in Vlaardingen is. Hiermee kan de gemeente haar woonamabities waarmaken. Het aanbod zal divers zijn en tevens zal er ruimte zijn voor het ontwerpen en bouwen van een eigen huis.

Wethouder Hans Versluijs licht toe: “Het gebied is heel mooi gelegen aan de rand van ’t Hof en het Oranjepark en op loopafstand van het Vlaardingse stadscentrum met zijn historische charme. Het is ideaal voor mensen die in een groene maar toch levendige omgeving willen wonen.” Directeur Vastgoed Peter van der Gugten van Heijmans vult aan: “We gaan met elkaar in de binnenstad een duurzame stadswijk in fases en op flexibele wijze laten groeien. Het erfgoed, zoals de watertoren en brandweerkazerne, wordt de trekker van het gebied.”

Gefaseerde ontwikkeling

De ondertekening van het akkoord werd opgeluisterd door het oogsten van groenten van de Stichting Stadslandbouw Van Ruytenburch. De stadslandbouwers benutten de komende jaren een gedeelte van het nu nog onbebouwde terrein van De Buitenplaats Van Ruytenburch. Dit duurzame initiatief past goed bij de gefaseerde ontwikkeling en bij de lommerrijke sfeer van het gebied. Heijmans zal met de gemeente ook op de andere delen van het nu nog onbebouwde terrein tijdelijke activiteiten en evenementen (laten) organiseren, waarmee De Buitenplaats Van Ruytenburch nu al een toevoeging wordt voor Vlaardingen. 

De planning is dat De Buitenplaats Van Ruytenburch in 2021 zijn afronding nadert. De start van de eerste werkzaamheden staan gepland voor eind 2014. De eerstvolgende stap is de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeente. Heijmans neemt gedurende de ontwikkeling de grond gefaseerd af van de gemeente.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022