Plan appartementen op De Oorsprong gaat niet door

Het Geldersch Landschap heeft het omstreden plan voor de bouw van appartementen op landgoed De Oorsprong in Oosterbeek teruggetrokken. Na de bekendmaking van het plan stak er een storm van kritiek op. Tegenstanders van de bouw hebben de handen ineengeslagen en zijn bezig een stichting op te richten.

Dat meldt De Gelderlander. Jonkers van Geldersch Landschap vindt het wel jammer dat sommige critici zich te buiten gingen aan wat hij noemt 'stemmingmakerij'. "Het was een prachtig plan. Het zou er zeker mooier van worden. Maar er werd door tegenstanders gesproken van projectontwikkeling en appartementen. Dat is heel eng bekeken. Als je praat over een appertementengebouw, dan krijg je daar een bepaald beeld bij. Het ging over het herstel van een ensemble. Bebouwing was daar maar een onderdeel van."

Het Geldersch Landschap gaat nu samen met de gemeente Renkum bekijken welk onderhoud er op het landgoed uitgevoerd moet worden. Daarbij komt ook herstel van de paden aan de orde. Nu er niet gebouwd wordt en daar ook geen inkomsten van komen, komt het intensief onderhoud te vervallen, laat Jonkers weten. "Of het oude zwembad hersteld wordt, weten we ook nog niet."

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021