AM ontwikkelt appartementen in Zaltbommel

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft op zaterdag 6 februari het startsein voor de verkoop van 42 appartementen in het centrum van Zaltbommel. Het appartementengebouw verschijnt op de hoek van de Marten van Rossemsingel en de Johan de Wittstraat. Het ontwerp is sterk geïnspireerd op het historische karakter van Zaltbommel. Het gevarieerde aanbod bestaat uit 2-, 3- en 4-kamerappartementen en enkele penthouses.

Het appartementengebouw, genaamd VanRossemsingel, ligt aan de singel die de Zaltbommelse binnenstad omringt en bij een belangrijke entree tot het centrum. Deze prominente ligging verlangt volgens architect Kok Mulleners een ontwerp dat aansluit op het historische karakter van de gebouwen in de binnenstad, maar tegelijkertijd een eigentijdse uitstraling heeft. Een gebouw dat niet te missen is als je de binnenstad betreedt of verlaat, aldus Mulleners. Het belangrijkste kenmerk van het gebouw is dat het in delen uiteenvalt. Gevels en daken zijn zo afwisselend dat het lijkt alsof het om meerdere gebouwen gaat. Het wisselende kleurgebruik en de toepassing van erkers, hoogkappen en dakkapellen versterken dat beeld nog eens.

Uit marktonderzoek van AM bleek dat in Zaltbommel met name voor jonge starters en 55-plussers het appartementenaanbod de afgelopen jaren zeer beperkt is gebleven. Dat is een van de redenen waarom veel jongeren Zaltbommel verlaten. Het aanbod in VanRossemsingel is dan ook sterk afgestemd op de lokale marktvraag. De prijzen voor de 2-, 3- en 4-kamerappartementen lopen uiteen van circa € 165.000 tot € 479.000. De grootte van de appartementen varieert van 47 m2 tot 164 m². De entree van het gebouw komt te liggen aan de Johan de Wittstraat. Onder het gebouw komt een (half) verdiepte garage die uitsluitend voor bewoners toegankelijk is. De bouw is in handen van Van Tartwijk Bouwbedrijven.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021