NS start nieuw flexkantoorconcept in station Geldermalsen

Medio september start NS Stations met de renovatie van het stationsgebouw van Geldermalsen. Het gebouw stamt uit 1884 en is een rijksmonument. Het pand wordt dan ook geheel in de oorspronkelijke staat hersteld. In het stationsgebouw wil NS Stations het bedrijfsverzamelconcept ‘De Conducteur’ vestigen. Voor dit innovatieve concept wordt gezocht naar huurders.

Op 16 september is er een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers uit de regio. Renovatie stationsgebouw en perronkappen De renovatie richt zich in eerste instantie op de buitenkant van het monumentale pand; de gevel en het dak worden gerenoveerd en het schilderwerk wordt aangepakt.

Zodra er geïnteresseerde huurders zijn gevonden voor de beschikbare ruimten in het stationsgebouw, wordt ook de binnenkant van het pand gerenoveerd. De renovatie van de buitenzijde van het stationsgebouw wordt in december van dit jaar afgerond. ProRail is in februari van dit jaar al gestart met de renovatie van de monumentale perronkappen. Na het afronden van de renovatie van het stationsgebouw worden de perronkappen weer aangebracht. Deze werkzaamheden duren nog tot en met 2014.

De Conducteur

Twee enthousiaste ondernemers zijn in gesprek met NS Stations om een bedrijfsverzamelconcept met de toepasselijke naam ‘De Conducteur’ in het te vernieuwen stationsgebouw te vestigen. Dit concept richt zich op het regionale MKB met 5 tot 20 werknemers die elkaar versterken in een business community. Daarnaast richt De Conducteur zich op startende ondernemers die gebruik willen maken van flexibele werkplekken. Als aanvulling op het concept wil De Conducteur ook vergaderlocaties aanbieden. Ontmoeting, samenwerking, co creatie, kennisuitwisseling en kruisbestuiving zijn uitgangspunten van De Conducteur. Met de uitrol van dit concept wordt het stationsgebouw multifunctioneel gebruikt en is er op dit station meer te halen dan alleen de trein.

Foto van station Geldermalsen is van www.fairriqh.nl  



Reacties


Laatste nieuws