NS en Prorail investeren €230 mln extra in modernisering stationseiland Amsterdam Centraal

NS Poort, Prorail en de gemeente Amsterdam hebben de handen ineengeslagen voor de renovatie en modernisering van het Stationseiland Amsterdam Centraal. NS en Prorail gaan circa €230 mln hierin extra investeren. NS heeft plannen om het winkelgedeelte. Zo worden twee poortvrije passages met winkels onder het station gerealiseerd.

Michiel Noy, directeur NS Poort, Patrick Buck, directeur projecten ProRail, wethouder Gerson van Verkeer en Vervoer & Monumenten en wethouder Van Poelgeest van Ruimtelijke Ordening hebben hiertoe vanochtend een samenwerkingsconvenant getekend.

Het Stationseiland omvat het station en de directe omgeving. Met de extra investering van €210 mln geven partijen aan dat ze, ook in tijden van recessie, de ontwikkeling van de stationsomgeving en het station van groot belang vinden. De betrokken partijen nemen verschillende onderdelen van de modernisering en renovatie voor hun rekening. Het samenwerkingsconvenant is gebaseerd op een gedeelde ambitie, een gezamenlijke aanpak van de werkzaamheden en een goede onderlinge afstemming hierover.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021