Stenen winkel voor webshops op A1-locatie voor slechts €74 per maand

Opnieuw een nieuw initiatief dat kansen biedt voor winkelbeleggers. Om meer aandacht te trekken voor de talloze webwinkels die in Nederland online actief zijn, gaat webshopplatform Boqz op 18 november een fysieke winkel openen in een A1-winkelstraat in Eindhoven. "Online winkels moeten niet worden gezien als een bedreiging maar juist als een kans".

Maurice Steenbergen, initiatiefnemer van Boqz is er heilig van overtuigd dat zijn nieuwe retailconcept gaat werken. In het pand aan de Eindhovense Rechtestraat 51 waar eerst een Free Record Shop zat, opent Steenbergen op 18 november aanstaande zijn Boqz-winkel van 105 m2. Hij is druk bezig met het aantrekken van geïnteresseerde webshops die een mini-winkel in de Boqz-winkel willen openen. Steenbergen verwacht dat hij half november met circa 300 webwinkels van start kan gaan op de locatie aan de Rechtestraat 51, een zeer druk bezochte winkelstraat.    

Ook geschikt voor grotere bedrijven

"Er zijn maar liefst 40.000 webwinkels in Nederland actief maar het overgrote deel heeft maar weinig omzet omdat het grote publiek hen niet (genoeg) kent. Ook is het vaak duur om bij Google bovenaan de zoekresultaten te komen. Ik wilde graag een winkelformule opzetten voor al die kleine creatieve bedrijven. Maar het moest ook geschikt zijn voor de grotere bedrijven, die een extra verkooppunt wilden. Na lang puzzelen, was Boqz geboren", aldus Steenbergen.

Hij benadrukt dat het om een echte winkel gaat - die de webwinkel zelf inricht - waar onderscheidende producten zullen worden verkocht zoals sieraden, horloges, woonaccessoires, kledingaccessoires, zoetwaren en chocolade, kleding, handwerk, cosmetica, elektronica en overige gadgets.

Zelf inrichten

Boqz zorgt zelf voor deskundig winkelpersoneel dat de producten zal verkopen. De omzet gaat rechtstreeks naar de eigenaar van de mini-etalage. Boqz vraagt geen eenmalige kosten, geen verkoopcommissie en geen borg. Webwinkels betalen een maandelijkse vergoeding vanaf €74 ex BTW per maand afhankelijk van de grootte van hun miniwinkel.

Steenbergen vond het niet gemakkelijk om een winkelverhuurder te vinden die het aandurfde. "Uiteindelijk is het wel gelukt dankzij een gespecialiseerde retailmakelaar die me geweldig geholpen heeft." Als de winkel aanslaat wil hij meer vergelijke zaken openen in andere steden. "Het is een heel leuk en nieuw retailconcept. Het is een andere manier om naar winkels te kijken. Online winkels hoeven geen bedreiging te zijn maar juist een kans. Zo helpen wij elkaar." Meer is HIER te vinden.

Rogier Hentenaar



Reacties


Laatste nieuws