Altera Vastgoed haalt €79 mln op bij nieuwe en bestaande aandeelhouders

Het private sectorale vastgoedfonds Altera Vastgoed NV heeft in 2009 € 79 miljoen aan nieuw eigen vermogen aangetrokken van bestaande en nieuwe aandeelhouders. Twee bestaande aandeelhouders wensten hun belang uit te breiden met in totaal € 44 miljoen, verdeeld over de sectoren Woningen, Winkels en Bedrijfsruimten.

Twee Nederlandse pensioenfondsen besloten, na uitgebreide selectieprocedures, toe te treden. Stichting Federatief Pensioenfonds is toegetreden met € 10 miljoen, verdeeld over de vier sectoren. Pensioenfonds Progress trad toe met € 25 miljoen in de sector Woningen.

Drs. René Hogenboom MRICS, algemeen directeur van Altera: "Ons beleggingsproduct met een laag risicoprofiel, waaronder het structureel uitsluiten van leverage, is duidelijk een gewild product bij pensioenfondsen, ook in deze lastige tijden. Inmiddels participeren 26 pensioenfondsen in Altera. In 2010 bestaan wij 10 jaar en wij zijn verheugd over de blijvende belangstelling van pensioenfondsen."

Altera Vastgoed biedt pensioenfondsen de gelegenheid om, naar eigen keuze, op indirecte wijze te beleggen in een of meerdere Nederlandse vastgoedsectoren.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021