Nomineren voor award duurzame architectuur nog mogelijk

Op donderdag 19 september 2013 vindt tijdens het congres Green Buildings Holland de uitreiking plaats van de Award Duurzame Architectuur. Het is voor de derde maal dat, op initiatief van Corporate Facility Partners (CFP) en de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN), deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt. Mogelijke nominaties zijn gerenoveerde utiliteitsgebouwen die in 2011, 2012 of 2013 in gebruik zijn genomen. Het is nog mogelijk om duurzame gebouwen te nomineren.

De Award Duurzame Architectuur heeft als doel:


• bekendheid geven aan succesvolle projecten;


• het delen van kennis over verduurzaming van huisvesting;


• het stimuleren van verduurzaming van bestaande gebouwen.

Organisaties kunnen voor nominatie in aanmerking komen door in te schrijven. Inmiddels zijn 15 aanmeldingen geregistreerd. De inschrijving sluit op 15 augustus 2013.

De jury
De jury zal de duurzaamheidsprestatie van de voorgedragen gebouwen bepalen aan de hand van de BREEAM-NL beoordelingsmethode. De jury wordt gevormd door Willem Lageweg van MVO Nederland, Anke van Hal van Nyenrode Business Universiteit, Hidde van der Kluit namens FMN en Gijs Verweij en Titia Siertsema van Uneto-VNI.

Green Buildings
Het congres Green Buildings Holland vindt plaats tijdens de Dutch Green Building Week. Rondom de uitreiking van de Award Duurzame Architectuur wordt een interessant inhoudelijk programma aangeboden met sprekers als André Kuipers, ruimtevaarder, Wiebe Draijer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, Sanne Wallis de Vries, cabaretier, Ben van Berkel, architect en ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022